Burundi Ngozi
Burundi je země s velkou tradicí pěstování kávy, navíc má díky vysoké nadmořské výšce, tisícům kopců porkytých sopečnou půdou a hojným dešťům veškeré předpoklady pro získání kvalitního produktu.
V zemi nejsou žádné rozsáhlé pantáže, káva pochází z malých rodinných farem a je zpracovávána vždy v nejbližších vodních nádržích určených pro zpracování kávy promytou metodou.
Oblast Ngozi, ze které tato káva pochází je na severu země, poblíž hranic s Rwandou. Káva je zpracovávána v mycí stanici Ngozi, v níž se zpracovává káva od drobných farmářů, kteří mají plantáže na okolních svazích.
Region: Buyenz, Ngozi
Mycí stanice: Sogestal Ngozi Gisagara
Farma: více malých farmářů
Nadmořská výška: 1.500 - 2.000 m.n.m.
Odrůda: Red Bourbon
Zpracování: Promytá, africké postele
Skladem